Kim Van Male

Hoe het is begonnen


Met een prachtig gezin, mooi huis, eigen praktijk leek ik het aardig voor elkaar te hebben, maar ik voelde me niet blij en gelukkig. Ik voelde me opgejaagd, ik had zoveel te doen, ik wilde werken, mijn bedrijf groter maken, voor mijn kinderen zorgen en het huis aan kant houden. Maar hoe ik mijn best ook deed, ik kon niet uit de ratrace stappen. 


Ik was gefrustreerd en met mijn korte lontje zorgde ik ervoor dat ik iedereen wegjoeg, ik was al moe als ik ’s ochtends mijn bed uit kwam en ik had steevast pijn in mijn rug en nek. Ik was zo klaar met die dagelijkse strijd met mezelf en de mensen om me heen, maar kreeg het niet voor elkaar om te veranderen.


Toen mijn jongste dochter 6 werd en ik foto’s van vroeger zat te kijken kwam het heel hard binnen. Mijn kleine meid wordt groot, de oudste staat al op het punt het huis te verlaten. De tijd vliegt aan me voorbij, deze tijd krijg ik nooit meer terug. De woorden van mijn moeder, toen ze haar kleinkind zag, schoten weer door mijn hoofd “geniet er maar van, ze zijn groot voordat je het weet”. Dat weet ik heus wel, maar doe ik er ook echt wat mee? Ik had toen besloten dat het vanaf nu echt anders moet!


Hoe is het nu?

Vandaag kan ik zeggen dat ik HOU van mijn leven! Als ik ’s ochtends wakker word kan ik niet wacht om te zien wat de dag mij gaat brengen. Ik pak nieuwe uitdagingen aan en voel me tot in mijn tenen verliefd op mijn kinderen en mijn man. Ik kan al zo trost zijn als ze ’s ochtends de deur uitlopen klaar om hun leven in te stappen. Een knuffel voordat de deur achter ze dichtslaat is het mooiste wat er is. 

 

Mijn relatie is mooier en liefdevollere dan ooit tevoren, hij is mijn manlijke cheerleader die het hardst schreeuwt en het slechtst danst. Maar bovenal gun ik het mezelf om te genieten, te ontspannen, vol gas te geven, mijn eigen passie te leven en me zielsgelukkig te voelen!

Dit ben ik ook...

Vanuit plezier streven naar perfectie, maar alles behalve perfect 😉 Oplossingsgericht en hou van aanpakken en regelen. Ik word blij  van mensen, maar heb een hekel oppervlakkige gesprekken. Ik hou van de rust die mij laat voelen dat ik soms even uit deze drukke maatschappij kan stappen. Ik kijk vooruit, vind het niet nodig om oude koeien uit de sloot te halen of trauma’s te herleven. Ik kan wel leren van het verleden, maar kijk altijd naar de toekomst. 

Als je me echt zou kennen zou je weten dat:

Visie op mijn werk

Een mens is complex, maar ik hou het graag zo simpel mogelijk. Hoe zwaarder je het maakt hoe groter het wordt. Ik koppel je los van de problemen die jij ziet, om je te kunnen voelen wat je werkelijke uitdaging en groei zit. Je hebt slechts de juiste inzichten op het juiste moment nodig om deze om te zetten in actie. Je kan niet blijven wachten op het juiste moment, jou moment is nú.