Kim Van Male

Kim van Male

Nadat ik mijn studie Nederlands recht in 2009 met goed gevolg afrondde begon voor mij het échte leven. Werken! Een kantoorbaan van 9 tot 5. De hele dag achter de computer, veel gepraat en overleg met vaak stress tot gevold. Na een tijd merkte ik dat ik vaak uitgeblust thuiskwam. Daar maakte ik vaak op de automatische piloot eten klaar, at samen met mijn gezin een maaltijd, ruimde een beetje op, om vervolgens te gaan slapen. De volgende dag voelde als een herhaling van hetzelfde kunstje.

Hoe ik mij voelde, zag ik destijds niet als een signaal van mijn lichaam. Maar al snel kwamen daar heftige rugpijnen bij die mijn dagelijkse leven moeilijker maakten. Hoe ik mij voelde varieerde van niet kunnen lopen tot up en running naar de sportschool. Na enkele flinke pijnaanvallen belandde ik in het medische circuit. Na een aantal doorverwijzingen kwam ik uiteindelijk bij de reumatoloog. De diagnose was een auto-immuunziekte, ziekte van Bechterew. Het verloop van deze reumatische ziekte was (en is) niet helemaal voorspelbaar, maar met dagelijkse medicatie kon het in het hand worden gehouden. Ik zou voortaan vastzitten aan een dagelijkse dosis ontstekingsremmende medicijnen van 6 pillen per dag!

Door de medicatie had ik geen ondraaglijke pijn meer in mijn onderrug. Het hielp! Maar… toen kampte ik dagelijks met pijn in andere delen van mijn lichaam. Op dat moment wist ik dat ik iets moest doen. Ik moest mijn leven totaal anders aanpakken. Maar hoe? Ik probeerde diverse alternatieven, van fysiotherapie tot psychologie, voedingsaanpassingen en acupunctuur. Kleine naaldjes die mij oppervlakkig prikten en een enorm effect teweeg brachten. Dat boeide mij zo dat ik besloot te starten met de opleiding Chinese Geneeswijze. Ik leerde over de eeuwenoude kennis van het menselijk lichaam, de kracht van energie en het effect van je gedachten op je welzijn. Na jarenlang alles buiten mijzelf te hebben gezocht, ontdekte ik dat genezingskracht van binnenuit komt. Dat ik dit zelfs met mijn mindset in de hand heb! Na jarenlang medicijngebruik ben ik gestopt en nog altijd pijn vrij. Ondanks de fysieke pijn in het verleden ben ik dankbaar voor het proces dat ik heb mogen meemaken en dat mij heeft laten inzien dat een lichaam meer is dan alleen het fysieke deel. De kennis die ik heb gebruikt om mijn lichaam weer in balans te brengen deel ik graag met iedereen die daaraan toe is. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen in staat is om in goede gezondheid te leven, vitaal en gelukkig. Dat is wat ik iedereen toewens en dat is dan ook dé drijfveer voor mijn praktijk.

Diploma’s en certificaten

Naast de opleiding Acupunctuur bij opleidingsinstituut Qing Bai, heb ik mij verdiept in de kracht van het denken. Dit deed ik door het volgen van een Coachingsopleiding bij een van de grootste pioniers in persoonlijke ontwikkeling, Bob Proctor. Door het samenbrengen van beide opleiding ontstond mijn nieuwe behandelmethode met acupunctuur en coaching. Deze methode is gebaseerd op de energie van jouw fysieke, mentale en spirituele kracht.

Naast deze opleidingen volg ik jaarlijks bijscholingen met een verscheidenheid aan topics zoals;

  • Pijnklachten
  • NLP
  • Traumaherstel
  • Burn-out
  • Vermoeidheid
  • Slaapproblemen
  • Qi gong