Kim Van Male

De meest betekenisvolle gesprekken liggen begraven onder een berg oppervlakkigheid.

Durf jij de vraag te stellen die de echte connectie mogelijk maakt?

Van de week kwam ik een klant van mij tegen terwijl ik met mijn man door de stad liep. Ik begroete haar uitbundig, want ik word van de meeste klanten ook altijd heel blij. Toen we onze wegen vervolgde zei mijn man: “echt grappig om te zien hoe anders jij doet als je deze klant tegenkomt”. Ik keek een beetje raar op, maar wist wel wat hij bedoelde. Deze dame had op dat moment veel op haar bord, maar weet dat altijd goed te verbloemen door heel hyper en extreem uitbundig en vrolijk iedereen te begroeten. Het was niet hoe ze zich werkelijk voelde en dat is precies waar ik in meeging en wat het zesde zintuig van mijn man had opgevangen.  

Het Keerpunt: Oppervlakkigheid versus Echte Connectie

Zijn opmerking raakte me. Het opende mijn ogen voor iets waar we allemaal wel eens mee te maken hebben: oppervlakkigheid. Te vaak passen we ons aan, vermijden we diepgang en blijven we hangen in veilige, ‘goed-weer’-praatjes.

De Kracht van Gedurfde Vragen

In mijn praktijk zie ik hoe oprecht luisteren naar de ander en de juiste vraag levens kan veranderen. Maar hoe vaak durf je te vragen of zelf te uiten hoe je je werkelijk voelt? Hoe voel je je echt? Wat drijft je? Wat houdt je ’s nachts wakker? Dit zijn de vragen die er toe doen, die deuren openen naar echte connectie, met jezelf en met de ander.

Een Uitdaging Voor Jou

Vandaag daag ik jou uit. Stap uit je comfortzone en stel die ene vraag die je altijd al hebt willen stellen of deel eens hoe je je echt voelt. Laat zien wie je bent en geef anderen de ruimte om hetzelfde te doen.

De Verandering die Volgt

Wanneer we oppervlakkige praatjes achter ons laten, gebeurt er iets bijzonders. We creëren ruimte voor echtheid, voor begrip, voor échte connectie. Het is niet altijd makkelijk, maar het is de reis meer dan waard.

Vertel Jouw Verhaal

Ik vind het leuk als je je ervaring met me wilt delen! Wat gebeurde er toen jij de vraag stelde die er echt toe deed? Samen kunnen we een beweging starten richting meer authenticiteit en diepere verbinding.

Ik wil hiermee niet voorbij gaan aan de mensen die bijna dagelijks te maken hebben met hevige emoties, stress en spanningsklachten. Ben jij iemand of ken jij iemand die daar last van heeft? Overweeg dan eens om met een professional te gaan praten. Wil je weten hoe ik je kan helpen, kijk dan eens op mijn website of stuur een replay op deze mail. 

Laten we deze uitdaging samen aangaan!