Kim Van Male

Jouw energie bepaalt hoe jij je voelt.

Of terwijl… Waar jij je op focussed wordt groter.


Onze hersenen zijn zo geprogrammeerd dat ze zich automatisch focussen op alles wat niet goed gaat, een bedreiging kan vormen of mis kan gaan. Dit zit in ons DNA, toen we als holbewoners met een speer en een lendelapje door het bos rende hing je leven er vanaf of je op tijd kon inschatten of dat wilde dier maar zeker ook een ander persoon een bedreiging vormde. Tegenwoordig hangt ons leven er niet meer vanaf, maar daar denken onze hersenen onbewust nog anders over. 

Bij het zien van je schoonmoeder, die bitse collega of immer klagende buurvrouw gaan alle alarmbellen af, gaan je gedachten alle kanten op, want ga je nu vluchten of ga je nu dat gesprek aan met de mogelijkheid dat je (verbaal ;)) in de verdediging of aanval gaat?

Hoe zou het zijn als je niet meer in een hoeft te kruipen bij het aanzien van deze mensen? 
Uiteindelijk zijn het niet deze mensen die ervoor zorgen dat jij in een duikt, in de aanval gaat of alle moed moet verzamelen om er maar ongeschonden uit te komen… Het begint bij alle gedachten en vooroordelen die jij hebt over deze mensen, wat maakt dat het altijd hetzelfde eindigt en hoe kan jij dit doorbreken?

Wel eens bij stil gestaan, dat je dit zelf kan bepalen nu deze mensen niet werkelijk levensbedreigend zijn? 🤔

Het is bewezen dat als jij een positieve energie zit, bijvoorbeeld na het kijken van een komedie film, dat je je  veel minder aantrekt van negativiteit van anderen. Lijkt het jou ook wel wat om hier meer gebruik van te maken? Ik heb een leuk laagdrempelige tool voor je waar je elke ochtend mee kunt beginnen aan deze mail toegevoegd. Gebruik hem minimaal 3 weken en deel je inzichten, van elkaar kunnen we leren 💞

Mooie week 

Liefs, 

Kim