Kim Van Male

Quick fix of een echte oplossing?

 

“Kim, dat is leuk dat ik naar m’n emoties moet kijken, maar ik wil gewoon van mijn pijn af”.


En dat snap ik ook! Het liefst vandaag nog en met zo min mogelijk moeite en gezeur. Als het om echte heling gaat dan is er geen quick fix, in ieder geval niet met deze mindset. 


Je zult even wat dieper moeten ‘dalen’, wat meer moeten kijken naar jezelf. De echte vraag is “Waarom vinden we het zo ‘vervelend’, om tijd met ons zelf door te brengen?”


We zijn ons hele leven bezig met het zoeken naar wat ons goed laat voelen en dat zoeken we altijd buiten ons, maar wat nou als jij mag gaan kijken naar waarom je je van binnen niet goed genoeg voelt. Zou je dan niet veel meer oplossen, zou je dan niet onafhankelijk zijn van wat er buiten je gebeurd, zou dat je niet meer stevigheid geven, balans, als je het al zou zou willen noemen? Maakt dat niet dat we ons goed mogen voelen over ons zelf ongeacht wat er buiten ons gebeurd, ongeacht wat een ander tegen mij zegt, wat ik niet ‘goed’ gedaan zou hebben. Ongeacht of ik die carrière heb waar ik mijn gezin mee kan onderhouden, ongeacht de auto die ik rij, ongeacht of iemand anders mij leuk vindt of niet… 


De vraag is; “Kan jij ook ondanks die hoge verwachtingen van jezelf, trots zijn op wie je bent?”.


Kleine omweg naar het antwoord op de eerste opmerking, die geheel terecht is. “Ik wil gewoon van mijn pijn af”.  

Alles heeft een trilling, een frequentie, energie. Alles wat jij hebt meegemaakt, gezien hebt en overgenomen hebt van bv je ouders, vrienden of zelf een totale vreemde. Is een trilling die in elke cel van jouw lichaam zit, hierdoor communiceer je vanuit deze frequentie. Noem het je perspectief, je mindset, je emoties of gevoelens; maakt niet uit, het is allemaal energie en deze energie bepaald hoe jouw lichaam reageert en functioneert. 


Wanneer je (lichamelijk) pijn ervaart die regelmatig terugkeert, je hebt alles al eens geprobeerd, van medicijnen tot alle soorten therapeuten en 5 verschillende soorten voedingsadviezen en supplementen, dan wordt het wellicht tijd om het eens anders aan te pakken. Om jezelf de aandacht te geven die je echt nodig hebt. Jep… Dat betekent ook naar je emoties te luisteren. 


Wil je hier eens overpraten, meer over weten dan help ik je graag verder. Plan een afspraak of bel, whatsapp, sms op 06 29 881 554.

Jouw energie bepaalt hoe jij je voelt.

Of terwijl… Waar jij je op focussed wordt groter. Onze hersenen zijn zo geprogrammeerd dat ze zich automatisch focussen op alles wat niet goed gaat, een bedreiging kan vormen of mis kan gaan. Dit zit in ons DNA, toen we als holbewoners met een speer en een lendelapje door het bos rende hing je leven er

Read More »
Pijn en frustratie

Mensen gezocht die worstelen met Pijn en Frustratie

Fysieke pijn, alles geprobeerd van fysio tot orthomoleculair therapeut, maar niks helpt?  Het is niet altijd eenvoudig om de moed te vinden om over fysieke pijn, negatieve emoties en de constante zoektocht naar verlichting te praten. Maar als je dit leest, weet dan dat je niet alleen bent. Ik was ooit in jouw schoenen, dagelijks

Read More »